En gammel drøm
bliver til virkelighed
Historien om Knaplund
Vi har siden 2015 revoneret og bygget Knaplund om – en gammel skole, der blev bygget i 1906. Gennem 100 år er der blevet bygget til, revet ned og bygget op igen. Stedet har været alt fra skole og forsamlingshus til opholdssted og eferskole – og undergået en del forandringer.
Fællesnævneren er, at der altid har været masser af aktivitet. Det agtier vi at videreføre. Nu bliver Knaplund til et mikrodestilleri samt et ferie & kursuscenter.
Bag Knaplund Destilleri
Vi er dem der vil realisere drømmen og skabe rammerne for det på Knaplund, som vi overtog i 2015. Vi investerer alt hvad vi har i det – og vi glæder os til at invitere indenfor. Vi har været på inspirtionsture til USA og vi har taget det bedste med hjem krydret det med vestjylland. En smagskombination vi er ret så vilde med.
Karl Povlsen
Medejer
Vestjyden, idemageren, forstander og passioneret Bourbonlover. Jysk ind til benet. Og købmand. Han har prøvet utrolig mange ting – uden at gå i detaljer kan nævnes alt fra landmand, til mejerist, DJ, ejer af en møbelbutik og golfbane samt produktudvikler i et internationalt firma. Men nu ejer af Knaplund og alt hvad det indebærer.
Karl er samtidig eventyrer, der har smagt sig gennem USA. Alt der har med Bourbon, Bluecheese & Barbeque at gøre – så er Karl ombord. Interessen for Bourbon startede på rejser i USA – og et utal af destillerier er efterhånden besøgt. Udover at medbringe Bourbons hjem – er kufferten altid fuld af masser inspiration.
Mathilde Ingvardsen
Medejer
Århusianeren, idesorterer, marketingfidus, solbrilleelsker og blæksprutten, der er kommet til at elske de åbne vidder og Bourbon. Mathilde er fra Århus, hvor hun både er vokset op, har studeret, vinterbadet, pubcrawlet og tjent sin løn som blandt andet tjener og bartender. Gin har hun altid drukket. Tequila snakker vi ikke om.
Udover tjenertjansen og interessen for mad har hun i 10 år arbejdet som marketingchef i det private erhvervliv. Karl har introduceret Bourbon & Barbeque – bluecheese delen har hun altid haft. Mathilde har rejst i det meste af verden, boet på New Zealand og tabt sit hjerte til alt der har med streetfood at gøre. Simpelt og godt – er mottoet.
Amerikansk typer af whiskey
Bourbon
Bourbon er opkaldt efter det gamle Bourbon County i Kentucky, USA
En Bourbon skal være fremstillet i USA af minimum 51% majs. En Bourbon skal være lagret på nye fade, der skal være fremstillet af amerikansk hvideg og som er brændt/forkullet indvendig.
Der er ingen minimumskrav på alder for en bourbon. Straight Bourbon skal være lagret i minimum 2 år.
Rye Whiskey
Rye Whiskey er den anden af de 3 mest kendte amerikanske whiskeytyper
Rye Whiskey adskiller sig ved at være fremstillet af minimum 51% rug.
Tennesee Whiskey
Tennessee Whiskey er den sidste i trioen
Tennessee Whiskey adskiller sig fra Bourbon ved at være filtreret over kul til sidst i processen. Det er et lovkrav.