KNAPLUND DESTILLERI

Historien om Knaplund

 

 

Vi har siden 2015 renoveret og bygget Knaplund om - en gammel skole, der blev bygget i 1906. Gennem 100 år er der blevet bygget til, revet ned og bygget op igen. Stedet har været alt fra skole og forsamlingshus til opholdssted og efterskole -  og undergået en del forandringer.

 

Fællesnævneren er, at der altid har været masser af aktivitet. Det agter vi at videreføre. Nu bliver Knaplund til et Mikrodestilleri samt et Ferie & Kursuscenter.

Vi må medgive at en efterskole er lidt tosset at købe - især for Århusianeren. Men Vestjyden er kendt for sin beslutsomhed og kunne se destilleriet for sig på ejendommen. Og efterskolen blev købt.

Karl Povlsen & Mathilde Ingvardsen

HVAD KAN MAN OPLEVE PÅ KNAPLUND?

Rundvisninger og smagninger

Vi inviterer indenfor i destilleriet til rundvisninger og smagninger. Vi vil videregive lidt af den begejstring vi har for whiskyen.

Det vil være muligt at smage på det hele - whiskey, moonshine, rom og gin. Er I en større gruppe laver vi gerne et special arrangement. Det er også muligt at booke en smagning ud af huset. 

 

Men Knaplund er mere end et destilleri med rundvisninger og smagninger - alt omkring det kan opleves.  

Du kan leje Knaplund

For familien, der skal samles en weekend, drengene der skal på fisketur eller vennerne der skal på weekendtur og gerne vil prøve noget anderledes.

 

Eller vil du holde fest. Så har vi lokalerne til det. Og kan krydre opholdet med forskellige oplevelser - fx en rundvisning og en smagning i destilleriet. Det vil vi klart anbefale.

Ingen regler

Her findes ingen indviklede regler

- drik din whiskey som du bedst kan lide den.

 

Alene, on the rocks, i en cocktail - du bestemmer. Du kan også drikke en gin, hvis du slet ikke vil drikke det. Men vi tror på, at lader du dine smagsløg guide dig - så finder du en variant du kan lide.

Butik & Webshop

I destilleriet vil der være en butik, hvor man i første omgang bl.a kan købe det, vi laver her på stedet. Der vil også være andre spændende ting til salg. Der vil senere komme en webshop. 

 

Er en flaske for lille, er det muligt at købe sin helt egen tønde i størrelser fra 30 liter op til 200 liter - med indhold. 

Hold møder eller kursus

Din virksomhed kan holde sit næste møde her - eller booke det næste gang I skal på messe i MCH. Her findes flere forskellige mødelokaler. Og dagen kan planlægges med forskellige aktiviteter - både i destilleriet og udenfor. 

 

Der er fx et shelter i skoven, en multibane til hockeykampe, en gymnastiksal og plads til at grille. 

Lav din egen whiskey

Udover at du kan købe vores whiskey og moonshine i butikken i destilleriet, vil det være muligt at være med til at lave sin helt egen variant.

 

På Knaplund vil der blive afholdt weekendworkshops, hvor det er op til deltagerne om det er whiskey, moonshine, rom eller gin der skal laves.

Udenomsarealer

Når du lejer Knaplund følger naturen og udenomsarealerne med.

Der findes en bålhytte med shelters, en multibane, hvor der kan spilles fodbold, hockey eller basket. Der er grønne arealer hvor der kan spilles forskellige spil eller lege – eller man kan blot sidde med snuden i solen ved de opstillede udendørs bord – og bænkesæt.

Der kan grilles og spises udenfor.

Knaplund er et destilleri, der vil producere amerikansk inspireret Whiskey og Moonshine. Og som samtidig åbner dørerne for, at de besøgende kan overnatte på stedet. Uanset om du er et par, et hold venner, en virksomhed eller en hel familiegren på 40.

Karl Povlsen & Mathilde Ingvardsen

Hvem er århusianeren og vestjyden

 

Vi er dem der vil realisere drømmen og skabe rammerne for det på Knaplund, som vi overtog i 2015. Vi investerer alt hvad vi har i det - og vi glæder os til at invitere indenfor. Vi har været på inspirationsture til USA og vi har taget det bedste med hjem og krydret det med vestjylland. En smagskombination vi er ret så vilde med.

KARL POVLSEN

Vestjyden, idemageren, forstander og passioneret Bourbonlover. Jysk ind til benet. Og købmand. Han har prøvet utrolig mange ting - uden at gå i detaljer kan nævnes alt fra landmand, til mejerist, DJ, ejer af en møbelbutik og golfbane samt produktudvikler i et internationalt firma. Men nu ejer af Knaplund og alt hvad det indebærer. 

 

 

Karl er samtidig eventyrer, der har smagt sig gennem USA. Alt der har med Bourbon, Bluecheese & Barbeque at gøre  - så er Karl ombord. Interessen for Bourbon startede på rejser i USA - og et utal af destillerier er efterhånden besøgt. Udover at medbringe Bourbons hjem - er kufferten altid fuld af masser inspiration.

MATHILDE INGVARDSEN

Århusianeren, idesorterer, marketingfidus, solbrilleelsker og blæksprutten, der er kommet til at elske de åbne vidder og Bourbon. Mathilde er fra Århus, hvor hun både er vokset op, har studeret, vinterbadet, pubcrawlet og tjent sin løn som blandt andet tjener og bartender. Gin har hun altid drukket. Tequila snakker vi ikke om.

 

 

Udover tjenertjansen og interessen for mad har hun i 10 år arbejdet som marketingchef i det private erhvervliv. Karl har introduceret Bourbon & Barbeque - bluecheese delen har hun altid haft. Mathilde har rejst i det meste af verden, boet på New Zealand og tabt sit hjerte til alt der har med streetfood at gøre. Simpelt og godt - er mottoet.

KNAPLUND | NYHEDSBREV

Få nyheder om, hvornår vi lancerer vores whiskey, hvornår der kommer en ny udgave af vores gin - og hvilke smagsvarianter vi er klar med indenfor Moonshine.

 

Men også når vi præsenterer den oplagte gave til manden, der har alt - eller hvilket event vi holder i weekenden - og alt derimellem.

 

Vi sender kun ud, når vi har noget på hjertet. 

© 2021 KNAPLUND DESTILLERI

Theme by Anders NorénUp ↑